Bij Queenstown
Blijf op de hoogte en volg Berry en Annemie
12 November 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington
We kwamen 's morgens bij het kantoortje voor de helikoptervlucht, en het bleek dat het nog veel te bewolkt was om op te stijgen en wat te zien bij de gletsjers. Dat was natuurlijk een tegenvaller. Maar het weer zou opklaren, alleen wanneer dat was moeilijk te zeggen. Het ging vrij langzaam nl. Ook een mogelijkheid was om de vlucht vanaf de Fox Glacier te starten. Dit is een half uurtje rijden vanaf de Franz Josef Glacier. We besloten om van de Fox Glacier te gaan vertrekken om 14.30 uur. Dat hield in dat we nog lekker wat tijd over hadden en dat we rustig naar de voet van de Franz Josef Glacier konden wandelen.
De wandeling alleen was al weer prachtig. Over de oude bedding van de gletsjer richting de voet van de gletsjer lopen, met aan weerskanten steile (groene) bergwanden met enkele mooie watervallen ertussen. Je blijft je ogen uitkijken hier.
Helemaal bij de gletsjer mag je niet komen. Is te gevaarlijk.
We troffen nog een Nederlands stel (waar tref je die niet trouwens) die in het Abel Tasman park getrouwd waren, zo'n 2 weken geleden. Leuk idee he (voor wie zich aangesproken kan voelen). Zij gaven ons nog wat tips voor de rest van de reis, want baas boven baas, zij hadden 11 weken vakantie en nog meer kunnen doen en zien dan wij.
Daarna doorgereden naar Fox Glacier over een weg die alleen al weer een avontuur was.
Om 14.15 uur moesten we ons melden bij het kantoortje, er werd even gebeld, en ja hoor, de vlucht zou doorgaan.
Hop in de auto richting het helilopterplatform. De helikopter stond al te draaien.
We stegen langzaam op en hadden een mooi overzicht over het gebied met de rivieren, wegen e.d. De piloot was druk doende een gaatje te vinden om boven de wolken te komen. Het zicht was inderdaad zeer slecht. Maar hij vond een gaatje en toen ging er een witte heldere wereld voor ons open. Heel moeilijk te beschrijven hoe dat was. Zo wit, de zonnebril moest meteen opgezet worden.
Helder blauwe stukken tussen het ijs, de bergtoppen in een helder blauwe lucht.
We waren er helemaal stil van.
We hebben ontzettend veel film geschoten en foto's gemaakt om maar een beetje van die indruk mee te kunnen nemen.
Een landing in de sneeuw (hoorde er eigenlijk ook bij) zat er helaas niet in. Dat was wel erg jammer, want we hadden heel graag daar boven even in de sneeuw willen staan. Maar dat doet geen afbreuk aan de prachtige vlucht. De beide gletsjers hebben we boven tot beneden helemaal kunnen bekijken.
Ja, we blijven het maar herhalen: AWESOME! Een avontuur wat we nooit meer zullen vergeten!
Daarna even wat koffie gedronken en de vlucht nog een paar keer doorgenomen met zijn allen.
Toen toch maar doorgereden, en via Lake Paringa (waar we voor 3 jaar terug gekampeerd hebben, een prachtig meer) doorgereden naar Haast. Hier hebben we overnacht (samen met de sandflies). En ja Anne, ze zijn net zo agressief en bijtlustig, maar gelukkig niet met zo velen als we in Canada meegemaakt hebben).
Gisteren zijn we via de Haast Pas naar Lake Wanaka gereden. Ja, weer een heel ander landschap, en weer een aantal keren moeten stoppen voor foto's en film, zo mooi. De meren met op de achtergrond de bergen met besneeuwde toppen.
In Lake Wanaka hebben we tussen de middag wat gegeten aan het meer zelf.
Dit blijft toch een superplek!
Hier besloten we om ons even op te splitsen voor 2 dagen. Wij wilden niet naar Queenstown (te toeristisch, en wij hebben dat al een keer gezien) en Theo en Manita wilden dat uiteraard wel zien.
Wij hebben rustig doorgereden tot bij Frankton (net voor Queenstown) en op een schitterende plaats aan Lake Wakatipu een overnachtingsplaats gevonden. Onderweg nog bij een bungeejump brug staan kijken naar een aantal van die bungee jumpers. Het was bijna lopende band werk, maar wel spectaculair om te zien. Wij hadden geen enkele behoefte om hier aan mee te doen :-)
We staan nu met de camper aan de voet van het meer!! Een heerlijke zonsondergang gezien!
Op dit moment zitten we wel even in Queenstown voor het internet en om geld te pinnen.
Zo meteen gaan we richting Te Anau rijden, voor onze reis naar de Milford Sound.
Zo, ik hoop dat ik weer iedereen een beetje een indruk heb kunnen geven van onze belevenissen. Het weer is hier trouwens nog prima: gisteren in korte broek en t-shirtje buiten gezeten. Vandaag zou het wat betrekken en wat gaan regenen. We zien wel.
Onze gezichten zijn superbruin en de rest volgt nog wel.
Tot de volgende keer!
Het blijft erg leuk om jullie reacties te lezen! Vooral doorgaan dus en het maakt niet uit in welke taal!!!!!
12 November 2007 - 04:47
Gary And Maree:
Finally found a place where to write something. Photos look amazing. You must be having a great time. I will tell mum and dad you are now in Queenstown and even met some Te Aroha people. I will follow the rest of your trip. How long to go, 2 weeks?? We are enjoying this early summer weather. I guess you are too. Bye for now
12 November 2007 - 08:34
Anne:
Geweldig alle dingen die jullie meemaken en zien. Heerlijk om zo'n reis te maken. Dan gaat het vanbinnen wel kriebelen hoor en niet van de sandflies!!! klerebeesten!!! Gelukkig maar dat het er niet zo bizar veel zijn als in Canada. Jan is nog niet weer wezen jagen. Wel met de hondjes in België, Frankrijk en Duitsland geweest, dus hij komt wel aan zijn trekken. Groeten aan T&M en verder genieten maar.
Liefs Anne -
12 November 2007 - 10:52
Marjo Uut Castenroy:
Ha mensen van het goede leven.Wat hebben jullie prachtige dagen zo te zien en lezen.Wij hebben ook wel prachtige dagen,maar dit zijn nu de drukste van het hele jaar.Wat een mooie uitzichten hebben jullie,om jaloers op te worden.Als je naar de foto's kijkt kun je van hier uit ook een beetje ontspannen,ha,ha. Geniet er nog maar lekker van en doe Theo en Manita ook de groetjes
Marjo Peter en de kids -
12 November 2007 - 12:07
Martin Smallegange:
Hallo Annemie.
Dat je niet bent gaan bungeejumpen... Of was het de bedoeling dat je vast werd gemaakt aan die schoenzolen van je. Had je toch veiligheidschoenen van hier mee moeten nemen.
Aan de verhalen en de foto's te zien hebben jullie een prachtige rondreis.
Geniet ervan!
Heel veel liefs van Karin, Gijs, Banjer, Murphy, Kimi en de visjes xxxx -
12 November 2007 - 18:21
Janny:
*what a life!!!!!!!!!!!!!!
*bedankt voor de Magrieten...dat is niet jouw handschrift...toch?!
*zijn ticket is gekocht, wij hebben er ook al zin in!
*wij in Nederland carnaval vieren, hij oppassen op Tess...!?
*nu nog de laatste loodjes.
*hopen dat die niet het zwaarst wegen...
*lots of love!
lottepimwiestonenjanny
13 November 2007 - 21:24
Angele :
hoi luitjes heb jullie fotos en reacties gelezen. wie van jullie was de kaart kwijt geworden,er was toch wel iemand die daar raad mee wist!Kayakken en die mooie toer met de heliekopter super gaaf,want de fotos waren geweldig.En dan die Swingbridge dit zal wel flink op en neer gegaan zijn met jullie vieren kilo s [grapje] geniet er maar van,doe de groetjes o ja alvast proficiat met je vijftigste verjaardag op de achtiende November.
Angele
15 November 2007 - 11:01
Jetje:
Heey paradijs mensen;
Wat heerlijk te lezen dat jullie het goed naar jullie zin hebben,wat mooie indrukwekkende foto`s.Geniet nog van jullie mooie tochten. Liefs Jet