Iets verder naar boven, nu in Lofthus - Reisverslag uit Lofthus, Noorwegen van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu Iets verder naar boven, nu in Lofthus - Reisverslag uit Lofthus, Noorwegen van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu

Iets verder naar boven, nu in Lofthus

Door: Annemie

Blijf op de hoogte en volg Berry en Annemie

28 Juni 2010 | Noorwegen, Lofthus

Na een zware, vermoeiende tocht naar boven naar de Preikestolen (of hoe je het ook mag schrijven) tijdens bewolkt weer, kwamen we boven aan in de dikke bewolking (lees mistig). We hebben ons ergens op een steen geïnstalleerd en eerst lekker onze boterhammen opgegeten. Toen zagen we de bewolking langzaam optrekken en kregen we het uitzicht waar we die wandeling over rotsen, keien enz. hadden gemaakt. Wat een uitzicht over de fjorden en wat een hoogte! Geweldig gewoon.
Na een uurtje of 2 flink wat foto's en film gemaakt te hebben, zijn we dezelfde weg naar beneden gewandeld.
We vertrokken om ong. 11.00 uur en waren rond 16.30 weer terug op de camping. Moe maar ontzettend voldaan.
Gisteren zijn we een geweldige route gereden (ja, de natuur is hier nu eenmaal prachtig) eerst richting Odda, waar de ruwste waterval van Noorwegen is, en daarna nog doorgereden naar Lofthus. Vaak gestopt onderweg om te genieten van de vergezichten. Het weer gisteren was schitterend en we kwamen aan met zo'n 22 graden gisteravond rond 18.00 uur. De hele avond lekker buiten kunnen zitten (zonder al te veel van de ....mugjes (knoetjes, black flies, sand flies, whatever).
Vandaag zou het weer omslaan en zou er veel regen vallen. We hadden eigenlijk een wandeling gepland en zagen deze al letterlijk in het water vallen.
Vanmorgen was het weer eigenlijk best mooi en na nieuwe informatie over het weer gevraagd te hebben, zou het nog meevallen met de regen.
De plannen weer omgegooid en toen hebben we toch besloten de wandeling te gaan maken naar de Hardanger Vidda (een natuurgebied hier, boven in de bergen). Ook deze wandeling van 2 1/2 uur was weer ontzettend pittig, maar het uitzicht maakt dan alles goed. De regen en het onweer kwamen wel, maar veel later en veel minder dan verwacht (gelukkig). Het uitzicht over de uitgebreide vlakte was gigantisch. De 2 1/2 uur naar beneden voel je ook wel in je knieën en bovenbenen. Vooral 2 zo'n zware wandelingen kort achter elkaar. Maar een warme douche doet veel goed!
We waren in elk geval op tijd terug voor het voetballen, wat we hier net op de camping hebben bekeken. Yes, Nederland weer door gelukkig.
Morgen weer verder, nog even weersafhankelijk waar naar toe.
Verder willen we natuurlijk de jarigen niet vergeten!! Raymund: van harte met je 50ste verjaardag! We hebben al voor je gezongen boven op de Hardanger Vidda. En natuurlijk ons Petra ook van harte gefeliciteerd! Wij proosten zo meteen op jullie beider gezondheid!
Berry en Annemie

• 28 Juni 2010 - 17:57

Anne:

Hoi luitjes. Het klinkt allemaal weer geweldig. De natuur moet daar ook groots zijn. Hier is het lekker warm. Heb ik toch nog een gevoel van op vakantie zijn en...... Thijs is vandaag geslaagd!!
    Veel plezier verder.

• 28 Juni 2010 - 19:27

Karin:

Ik kan eigenlijk niet meer zeggen als, "wauw, super, lijkt mij ook waanzinnig, geniet se en blablabla" Kortom, weer of geen weer VAKANTIE IN NOORWEGEN JOEHOE Liefs Karin

• 29 Juni 2010 - 18:55

Petra:

Bedankt voor de leuke kaart en de felicitaties op de site. Lekker tot in de kleine uurtjes buiten de verjaardag gevierd. Hier is het wat warmer als bij jullie. Geniet van jullie mooie,spectaculaire vakantie.

• 29 Juni 2010 - 21:03

Jet:

Heey vakantie gangers, wat is het weer allemaal mooi bij jullie, hier is het letterlijk en figguurlijk puffen!!!
    Maar wij wensen jullie een hele mooie trip nog deze weken.
    Liefs ut Aostrum

• 02 Juli 2010 - 07:53

Roos:

Hey lieve mensen,

Hoe is het nu bij jullie hier is het afzien vandaag het wordt 37 gr. misschien nog een beetje meer maar het is heet nu al in huis is het ook al zo warm. Maar ik klaag niet hoor ik lig op tijd in mijn zwembadje zelfs dat is zonder verwarming de 30 gr. gepasseerd, dus we zwemmen heel veel. Mat is werken vandaag hopelijk heeft hij een bus met airco anders blijft er niks meer van hem over. Maar zoals ik in jullie berichtjes lees hebben jullie weer een super mooie vakantie en met al die wandelingen hoeft het ook niet zo heel warm te zijn.Het aftellen is begonnen voor jullie over een week zijn jullie alweer thuis de tijd vliegt.
    Nou de groetjes nog veel plezier en tot gauw weer.

Roos

• 02 Juli 2010 - 12:54

Peet:

Hee prins Berry, waor is de keieschietersvlag wat ik mit annemie heb afgesproake ?? ( foto )of hingt die nog steeds buute an de gevel.

Berry en Annemie

Dit is een beetje ons reizen weblog geworden. In eerste instantie aangemaakt voor onze verre reis naar Nieuw Zeeland en Fiji. Maar daarna ook gebruikt voor onze vakanties naar Italië, Curacao en voor Noorwegen. 2011 stond in het teken van diverse korte tripjes: Sauerland, Ierland, zomervakantie is geworden Frankrijk en dan nog Zweden en Rome. Onze korte vakantie naar USA is verzet van 2008 en is nu ingepland voor april 2012! We proberen zoveel mogelijk vlaggetjes van verschillende landen te sparen :-)