Ardeche - Reisverslag uit Ruoms, Frankrijk van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu Ardeche - Reisverslag uit Ruoms, Frankrijk van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu

Ardeche

Door: Annemie

Blijf op de hoogte en volg Berry en Annemie

21 Juni 2011 | Frankrijk, Ruoms

Hallo allemaal,
Nog even een kleine update van onze vakantie. Onze camping bij Balazuc (in de buurt van Ruoms) bevalt prima.
Het weer is super. Gisteren erg heet (33 °V), vandaag ook nog 31 °C en dan ietsje minder. Wij klagen dus niet!!!
Met onze plaats in de schaduw zijn we nu dan ook erg blij.
Wat hebben we gedaan de laatste dagen: zaterdag het plaatsje Balazuc bezocht: een erg oud middeleeuws dorp (12e-13e eeuw) met leuke nauwe straatjes en oude woningen.
Zondag hebben we de route gereden: Gorges d'Ardeche. Zoals de naam al zegt een toeristische route met magnifieke uitzichten over de Gorges van de Ardeche. We zijn vaak gestopt om te genieten van de uitzichten, om te picknicken en na afloop van de toeristische route zagen we ook hier een mooi oud middeleeuws dorp waar we rondgekeken hebben en heerlijk in de schaduw op een terras hebben gezeten. Heerlijk dus.
We zagen tijdens de rondrit dat er veel kano's op de Ardeche voeren, en onze plannen om ook zo'n tocht te doen werd alleen maar bevestigd.
Gisteren maar meteen uitgevoerd en hebben we 24 km gekanood. Een hele tocht hoor, en de schouders hebben het hard te verduren gehad. Maar wat was het mooi. De uitzichten, maar zeker ook de tocht op zich met allerlei leuke en af en toe zwaardere stroomversnellingen in de rivier.
De rivier de Ardeche heeft nog nooit zo laag gestaan als nu, en dat kon je onderweg ook wel zien en voelen (als je de stenen raakte met de kano).
Vandaag is het rustdag. Het wordt weer erg warm en we lassen even een moment om bij te komen, om heerlijk te lezen, enz. in.
We hopen dat bij jullie ook alles goed gaat en dat het weer in Nederland gauw de goede kant op gaat.

B&A

• 21 Juni 2011 - 13:21

Roos:

Hoi vakantiegangers, jullie hebben dus mooi weer lekker hoor! Hier heeft het vanmorgen keihard geregend nu schijnt af en toe de zon het is benauwd zo'n 23 gr. Zondag hebben we de communie van Mayke gevierd ook toen was het regenachtig we hadden de tent bij Sandra neergezet met de heater dat is allemaal goed gegaan en we hebben een leuke gezellige dag gehad. Wel erg veel wind maar de tent heeft alles goed doorstaan en Mayke heeft de dag van haar leven gehad. Vandaag zijn we begonnen met behangen boven moest nog ff gebeuren voordat het huis de verkoop in gaat. Gisteren bij Gijs en Karin op bezoek geweest en hebben we de trouwfoto's bekeken die erg mooi waren. Compliment aan Theo en Manita. Maar lieve mensen geniet van het mooie weer dan doen wij dat met ons behangetje. Volgende week wordt volgens Piet ook hier het weer wat beter afwachten maar.
    Heel veel groetjes van ons en geniet ervan.

Roos

• 21 Juni 2011 - 18:13

Karin:

C'est la vie! Jullie lekker in het zonnetje en ik beleef de meest drukste dagen van het schooljaar in een koud kantoor en veel te benauwd klaslokaal hmmm niet echt ideaal maar ach, dan denk ik maar weer aan mijn kleine mini mensje en dan is dat akelige moment ineens een stuk minder akelig. Hier alles prima, ook met de hondjes. A.s. donderdag weer kiendje kieke op de echo...yeah! Ik wens jullie nog een hele gezellige vakantie. X Karin

• 22 Juni 2011 - 08:28

Rob En Suzan:

Hoi Berry en Annemie,

Aan natuur geen gebrek als we zo de foto's zien. Fijn dat jullie nu zo'n mooi zomerweer hebben.
    Volgende week hebben we dat hier waarschijnlijk ook.
    Geniet en relax!

Tot gauw weer eens.

Berry en Annemie

Dit is een beetje ons reizen weblog geworden. In eerste instantie aangemaakt voor onze verre reis naar Nieuw Zeeland en Fiji. Maar daarna ook gebruikt voor onze vakanties naar Italië, Curacao en voor Noorwegen. 2011 stond in het teken van diverse korte tripjes: Sauerland, Ierland, zomervakantie is geworden Frankrijk en dan nog Zweden en Rome. Onze korte vakantie naar USA is verzet van 2008 en is nu ingepland voor april 2012! We proberen zoveel mogelijk vlaggetjes van verschillende landen te sparen :-)