Eventjes er tussen uit - Reisverslag uit Bernkastel-Kues, Duitsland van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu Eventjes er tussen uit - Reisverslag uit Bernkastel-Kues, Duitsland van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu

Eventjes er tussen uit

Door: Annemie

Blijf op de hoogte en volg Berry en Annemie

04 Oktober 2011 | Duitsland, Bernkastel-Kues

Het weer is gelukkig prima en we hebben het geluk dat we een paar daagjes weg kunnen en dit nog wel met de caravan. De keuze is gevallen op de Moezel omdat het weer hier net wat beter is dan in Nederland en omdat er langs de Moezel een geweldige fietsroute loopt.
We zijn neergestreken in Bernkastel-Kues (spreek uit als koes).
Dit is een mooi oud stadje, en Berry is hier al redelijk bekend omdat ze hier met het gilde al een keer geweest zijn.
Op maandag net na de middag komen we aan op de camping. Fietsen van de caravan af, stroom aangesloten (ja, en dan wel zorgen dat de schakelaar goed staat), en toen op de fiets richting het stadje. Hier hebben we heerlijk rondgestruind, een lekkere fles wijn gekocht, een wijnkelder van binnen bekeken, een heerlijk glas wijn gedronken en later ook heerlijk gegeten.
Dinsdags de fiets op tegen een uur of 10.30 u. en heerlijk gefietst richting Traben-Trarbach. Onderweg af en toe gestopt om te genieten van het geweldige uitzicht en om een heerlijk kopje koffie te drinken.
Aan de andere kant van de Moezel zijn we terug gefietst, zelfs boven door de wijngaarden. Uiteindelijk hadden we dinsdag ruim 60 km gefietst.
Toen we terug kwamen op de camping stond de camper van Anneke en Raymund naast onze caravan! Wat een verrassing. Ze zaten heerlijk op een terras in Bernkastel en samen hebben we heerlijk gegeten in Bernkastel en later in de caravan nog de nodige wijn genuttigd :-)
Woensdagmorgen vertrokken Anneke en Raymund richting Cochem en wij gingen weer de fiets op. Nu de andere kant op, stroomafwaarts.
Deze dag hebben we toch weer ruim 40 km gefietst, maar toen voelden we onze zitbotjes toch wel hoor ;-)
's Avonds toch maar weer naar Bernkastel gefietst, tjsa, we moesten toch eten!!
Een tip voor lekkere lichte wijn is trouwens Federweissen, gemaakt van vroege druiven welke net aan het gisten zijn. Mmmmm.
Donderdags zijn we gaan wandelen, boven naar de burcht. Na een behoorlijke klim genoten van het prachtige uitzicht over de Moezel en over Bernkastel, maar wel jammer was dat het Ruhetag was bij het terras bij de burcht.
We hebben toen maar ergens anders iets gedronken en gegeten. 's Middags nog het wijnmuseum bezocht en een mooie film gezien over de wijnmakerij en de historie. Erg interessant.
's Avonds lekker zelf nog wat eten gekookt en genoten van onze laatste avond op de camping.
Vrijdagmorgen lekker rustig aan gedaan. Tegen de middag zijn we weer naar huis vertrokken.
Het was heerlijk om er zo een midweekje tussen uit te gaan en lekker te genieten van het mooie weer en de mooie omgeving. Dit is voor herhaling vatbaar, maar dan bij een ander deel van de Moezel.

Verslag uit: Duitsland, Bernkastel-Kues

Berry en Annemie

Dit is een beetje ons reizen weblog geworden. In eerste instantie aangemaakt voor onze verre reis naar Nieuw Zeeland en Fiji. Maar daarna ook gebruikt voor onze vakanties naar Italië, Curacao en voor Noorwegen. 2011 stond in het teken van diverse korte tripjes: Sauerland, Ierland, zomervakantie is geworden Frankrijk en dan nog Zweden en Rome. Onze korte vakantie naar USA is verzet van 2008 en is nu ingepland voor april 2012! We proberen zoveel mogelijk vlaggetjes van verschillende landen te sparen :-)