Rome: Dag 4
Door: Annemie
Blijf op de hoogte en volg Berry en Annemie
25 Februari 2012 | Italië, Rome
Na een heerlijk speciaal kopje koffie zijn we richting het Pantheon gelopen. We hebben heerlijk gewandeld door verschillende straten in Rome. Het Pantheon is natuurlijk ook indrukwekkend; wat niet in Rome ;-).
Pantheon betekent: gewijd aan alle goden, en is oorspronkelijk als tempel gebouwd. In 609 nC is hij door de keizer aan de paus geschonken en werd toen als kerk/basiliek in gebruik genomen. Ook is het een begraafplaats van vooraanstaande Italianen begraven: o.a. Rafaël Santi en Victor Emmanuel II.
Het is tevens de grootste koepel van onbewapend beton in de wereld.
Na dit bezoek zijn we doorgewandeld langs diverse regeringsgebouwen, het Piazza Colonna met mooie zuilen, weer naar het Piazza Navona. We wilden dit mooie kunstenaarsplein ook heel graag met daglicht bekijken. Ook hebben we de kerk bezocht: de S. Agnese in Agone. Een schitterende kerk. Hier mocht je (officieel) geen foto's maken ;-).
Verder gewandeld en we kwamen uit bij het Termini, het Centraal Station van Rome. Hier staat ook het beruchte beeld van de paus van Oliveiro Rainaldi.
Aangezien we toch weer in de buurt waren van dat superrestaurant van de avond ervoor, besloten we om daar weer opnieuw te gaan eten. Mmmm, en weer dat heerlijke toetje!!
We sloten de avond weer af in "onze" Ierse Pub, waar die avond bijna het hele gezelschap was neergestreken.
Rome was prachtig, en zeker voor herhaling vatbaar.
Dag 5:
We moesten vroeg uit de veren om te ontbijten en op tijd klaar te staan voor de bus die ons naar het vliegveld bracht.
Na een voorspoedige vlucht, stond in Eindhoven de bus van v.d. Munckhof op ons te wachten. We hebben onderweg bij Nobis in Asten gezamenlijk onze reis afgesloten door samen te eten.