Rome: Dag 4 - Reisverslag uit Rome, Italië van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu Rome: Dag 4 - Reisverslag uit Rome, Italië van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu

Rome: Dag 4

Door: Annemie

Blijf op de hoogte en volg Berry en Annemie

25 Februari 2012 | Italië, Rome

We begonnen de dag met een bezoek aan een speciale markt in Rome: Piazza Campo de' Fiori. Een markt met heel veel verse groeten waaronder artisjokken en pepers. En een heel gezellige en leuke markt om rustig rond te kijken.
Na een heerlijk speciaal kopje koffie zijn we richting het Pantheon gelopen. We hebben heerlijk gewandeld door verschillende straten in Rome. Het Pantheon is natuurlijk ook indrukwekkend; wat niet in Rome ;-).
Pantheon betekent: gewijd aan alle goden, en is oorspronkelijk als tempel gebouwd. In 609 nC is hij door de keizer aan de paus geschonken en werd toen als kerk/basiliek in gebruik genomen. Ook is het een begraafplaats van vooraanstaande Italianen begraven: o.a. Rafaël Santi en Victor Emmanuel II.
Het is tevens de grootste koepel van onbewapend beton in de wereld.
Na dit bezoek zijn we doorgewandeld langs diverse regeringsgebouwen, het Piazza Colonna met mooie zuilen, weer naar het Piazza Navona. We wilden dit mooie kunstenaarsplein ook heel graag met daglicht bekijken. Ook hebben we de kerk bezocht: de S. Agnese in Agone. Een schitterende kerk. Hier mocht je (officieel) geen foto's maken ;-).
Verder gewandeld en we kwamen uit bij het Termini, het Centraal Station van Rome. Hier staat ook het beruchte beeld van de paus van Oliveiro Rainaldi.
Aangezien we toch weer in de buurt waren van dat superrestaurant van de avond ervoor, besloten we om daar weer opnieuw te gaan eten. Mmmm, en weer dat heerlijke toetje!!
We sloten de avond weer af in "onze" Ierse Pub, waar die avond bijna het hele gezelschap was neergestreken.
Rome was prachtig, en zeker voor herhaling vatbaar.

Dag 5:
We moesten vroeg uit de veren om te ontbijten en op tijd klaar te staan voor de bus die ons naar het vliegveld bracht.
Na een voorspoedige vlucht, stond in Eindhoven de bus van v.d. Munckhof op ons te wachten. We hebben onderweg bij Nobis in Asten gezamenlijk onze reis afgesloten door samen te eten.

Verslag uit: Italië, Rome

Berry en Annemie

Dit is een beetje ons reizen weblog geworden. In eerste instantie aangemaakt voor onze verre reis naar Nieuw Zeeland en Fiji. Maar daarna ook gebruikt voor onze vakanties naar Italië, Curacao en voor Noorwegen. 2011 stond in het teken van diverse korte tripjes: Sauerland, Ierland, zomervakantie is geworden Frankrijk en dan nog Zweden en Rome. Onze korte vakantie naar USA is verzet van 2008 en is nu ingepland voor april 2012! We proberen zoveel mogelijk vlaggetjes van verschillende landen te sparen :-)