Lekker ontspannen bij Hanmer Springs - Reisverslag uit Hanmer Springs, Nieuw Zeeland van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu Lekker ontspannen bij Hanmer Springs - Reisverslag uit Hanmer Springs, Nieuw Zeeland van Berry en Annemie Vink - WaarBenJij.nu

Lekker ontspannen bij Hanmer Springs

Blijf op de hoogte en volg Berry en Annemie

20 November 2007 | Nieuw Zeeland, Hanmer Springs

Wat hebben we gedaan de laatste 2 dagen. Nou, eigenlijk niet zo veel. Na het vieren van Berry zijn verjaardag bij Mt. Cook (was echt een hoogtepunt :-) )'s nachts nog gekeken naar een prachtige sterrenhemel met de bergen en de maan op de achtergrond. Super. De ochtend erna hebben we nog een wandeling gemaakt naar de Hooker Valley. Bij deze wandeling hadden we natuurlijk weer prachtige uitzichten, ook op Mt. Cook natuurlijk, maar ook op de valleien erbij. De temperatuur begint hier op te lopen en dat konden we merken aan wat kleine lawines hoog in de bergen. Mooi om te zien. Na een kopje koffie bij de camper hebben we toch maar de route terug ingezet en afscheid genomen van Mt. Cook. Natuurlijk nog wel even gestopt bij Lake Tekapo met zijn mooie kerkje. Jongens: het was er nu gelukkig lang niet zo koud als toen.
We zijn gisteren laat in de middag gestopt in het plaatsje Ashburton. Hier is verder niks te beleven, was alleen maar een overnachtingsplaats.
Theo en Manita zijn vanmorgen op pad gegaan naar Kaikoura om te kijken of er nog walvissen te spotten zijn, en misschien nog wel wat meer zelfs.
Wij zijn vandaag richting Hanmer Springs vertrokken. Walvissen hebben we immers in 2003 al in Kaikoura gezien.
Voor ons een ontspannen dagje. Vanmiddag laat (ivm de hoge temperaturen hier :-) !! naar de thermal pools geweest en hier lekker een hele tijd liggen dobberen en liggen zonnen!!
De temperatuur was hier nl. vanmiddag........
30 graden !!!
Goed voor een rustig dagje, zonder al te veel inspanningen.
Morgen komen Theo en Manita ook hier naar toe voor hun broodnodige rust (grapje) en dan horen we wel hun verhalen over de walvissen.

Anneke: het was helemaal niet moeilijk om zo'n achtergrondje te "plakken". Gebeurt hier helemaal vanzelf :-)
Rob en Suzan: Nieuw-Zeeland is anders. Niet alleen door het andere seizoen, wat natuurlijk ook heel veel uitmaakt, maar ook is het land wat zakelijker geworden. Is ook wel logisch natuurlijk, met zoveel toeristen over de vloer.
Er wordt veel gedaan aan de infrastructuur, denk aan wegen, maar ook de wandelpaden en zo.
En wij vinden het wat drukker. Wat heet hier eigenlijk drukker, maar het is wel zo. Veel Nederlanders natuurlijk, maar ook erg veel Duitsers, Engelsen, Chinezen en Japanners. Ook een enkele Israelier zien we hier.
Gary and Maree: thanks for your respons. Yes, we have a wonderful trip through your country. Enjoying the last week as we will fly back on Monday from Christchurch to Auckland and then to Fiji.
Jan: laat die kriebels maar eens goed werken want er is een uitnodiging van Dirk om te komen jagen!!!! Hier moeten we het eens een keertje over hebben!!
Twan: ik heb gehoord dat je aardig aan het jobhoppen bent. Zit je nu op je plaats?
Petra: laat even weten hoe het is gegaan vandaag.....
Karin: ja, jullie SMS en die van opa en oma (erg verrassend en leuk) en die van Sjors ook ontvangen. Hartelijk dank. Was erg leuk.
Verder weer heel veel groetjes van ons aan jullie allemaal.

• 20 November 2007 - 07:42

Theo En Manita:

Hey friends,

Even een reactie op jullie bericht. We zitten ook nog aan de computer, leuk he? We hebben zin om lekker te relaxen in Hanmer Springs. Na vandaag zijn we daar ook wel aan toe. Doei en tot morgen. Ga nu stoppen, zijn klaar.

XXX

• 20 November 2007 - 13:46

Janny:

Hoe denken jullie ooit nog te wennen aan het Hollandse landschap??! Het ziet er allemaal 'just great' uit.

Hier is het ietsie koeler...ahum! Sneeuw voor donderdag voorspelt, haha...

Enjoy your last week!
    Love, The Hurkmans family.

• 20 November 2007 - 15:46

Karin:

Zeker is er een blij met de walvisstaart foto.... hahahahahah IKKUH XXX

• 21 November 2007 - 18:50

Jan:

Wat een supermooi land is het toch. Ik geniet erg van jullie verhalen. En het idee om daar nog een keer wat aan "wildbeheer" te doen spreekt me zeer aan!
    Veel plezier en groetjes,
    Jan

• 21 November 2007 - 21:43

Angele :

hoe is ie
    jullie hebben weer heel wat ondernomen in de afgelopen week,hebben jullie genoten van het dagje zonder de gezellig heid van jullie reisgenoten,wat een steile weg en zijn jullie helemaal naar het eind gelopen.
    leuke foto`s groetjes van mij

• 21 November 2007 - 22:40

Han:

nog heel veel plezier en geniet nog van de vrijheid. mooie foto,s en berichtjes nu pas wat van mij maar dat komt door roel.details hoor je nog wel groetjes Han

Berry en Annemie

Dit is een beetje ons reizen weblog geworden. In eerste instantie aangemaakt voor onze verre reis naar Nieuw Zeeland en Fiji. Maar daarna ook gebruikt voor onze vakanties naar Italië, Curacao en voor Noorwegen. 2011 stond in het teken van diverse korte tripjes: Sauerland, Ierland, zomervakantie is geworden Frankrijk en dan nog Zweden en Rome. Onze korte vakantie naar USA is verzet van 2008 en is nu ingepland voor april 2012! We proberen zoveel mogelijk vlaggetjes van verschillende landen te sparen :-)